Skip to main content
Indlæg

Rene vinduer ser ikke bare godt ud.
De øger også arbejdsglæden

By januar 14, 2021No Comments
Rene vinduer

Med nypudsede vinduer får du mere end blot den åbenlyse tilfredsstillelse ved, at det nu ser rent og pænt ud. Lyset trænger bedre igennem vinduerne. Det giver lys og luft til livet på kontoret. Og netop af den årsag er vinduespolering også en investering i dine medarbejdere og kollegaers arbejdsmiljø og -glæde.

Vi skal ikke tage lyset for givet

Lys spiller en afgørende rolle i vores liv. Og for vores liv. Det er dokumenteret i uendeligt meget forskning. Her viser en lang række af forskere, at lys både er effektivt som behandlingsform i alt fra depressioner til demens. Fx bruges lys aktivt til at normalisere døgnrytmen eksempelvis for demente på plejehjem.

Ifølge Jan Glenvig, Chefkonsulent i ArbejdsmiljøCentret, bør vi tænke på lyset, som vi tænker på temperaturen i et lokale. Når det er for varmt, skruer vi ned for varmen. Og når det er for koldt det modsatte.
Det samme skal vi kunne med belysningen. ”Er det visuelle lysforhold ikke i orden på arbejdspladserne, er vi mindre effektive, og kan anstrenge synet og kroppen så meget, at vi får hovedpine og gener i bevægeapparatet”*.

Så når vinduespudseren kommer forbi næste gang for at pudse vinduer, er det ikke kun fordi, det ellers ser sjusket ud. Vi skal tænke på det som en investering i glæde, energi og ikke mindst effektivitet på arbejdspladsen. Rene vinduer er til glæde for medarbejderen og gavn for dig som arbejdsgiver.

Fra snavsede vinduer til et solspejl på en klippevæg

Hvor meget lyset betyder, kan du se, hvis du tager hen til steder, hvor lyset er en mangelvare i store dele af året. Fx til Norge. I Rjukan, hvor solens stråler er fraværende i fem måneder af året. De strejfer højest bjergtinderne rundt om byen. Her har den norske iværksætter Martin Andersen monteret et 100 kvadratmeter stort spejl på en klippevæg. Solspeilet, hedder det. Det sender solens stråler ned på byens torv, så indbyggerne er fri for at gå op på fjeldet for at mærke solens livsgivende lys på deres kolde kinder.

I Danmark behøver vi dog ikke lige så spektakulære installationer for at få lyset fra solen ind igennem vores vinduer. Men vi har brug for al den lys, vi kan få. Lige nu siger kalenderen januar 2021. Januar rimer på nye begyndelser. På starten af et nyt år hvor ambitionerne er helt i top. Vaccinen er landet. 2020 er streget over. Og vi er klar til lysere tider.

Døgnets lyse timer tiltager med nogle minutter dagligt, og det går vi op i. Hvorfor? Fordi vi har brug for lys. Så vi kan få energi, så vi kan få nye ideer, og så vi kan klare endnu et par måneder med hjemmearbejde, lukkede biografer, mundbind og PCR-tests.

Ring til os. Så kommer vi og pudser dine vinduer

Hvis du har nogle vinduer, som ikke bare skal rengøres, fordi det ser flot ud. Men også fordi det giver glade og mere effektive medarbejdere, så kontakt os på: 6475 2306 eller skriv til: info@epkh.dk. Og hvis dine medarbejdere er hjemsendt, kan du jo bestille os til at svinge forbi hjemme hos dem og sørge for lys til arbejdsdagen.

* https://www.amcentret.dk/ydelser/fysisk-arbejdsmiljoe/belysning/

Leave a Reply